Palvelut

Miten ARJENHALLINTAA - PALVELUA KOTIISI voi auttaa sinua?

Teen palvelusopimuksen oikeustoimikelpoisen ja itse apua hakevan asiakkaan kanssa. 

Katsotaan yhdessä, millaista apua tarvitset esim. sähköistä tunnistautumista vaativien palveluiden kanssa.

Avustan valtakirjojen, käyttöoikeuksien ja valtuutuksien hankinnassa.

Valtuudet valitsemiisi sähköisiin palveluihin luodaan vain sinun omalle luottohenkilölle/lähiomaiselle. 

Sopimuksen päättyessä asiakas saa yhden kansion, jossa on hänen kaikki tarpeelliset asiakirjansa, tositteet ja muut dokumentit tulevia veroilmoituksia, varallisuuden ja asioiden hoitoa sekä perunkirjoitusta varten.

Sopimuksen päätyttyä autan asiakasta, hänen valtuutettuaan ja läheisiä mielelläni tarpeen mukaan.

Arkailetko vai oletko sähköisen tunnistautumisen ulkopuolella?

Nettipankki

Epäiletkö sähköistä tunnistautumista verkkopankkiin, etkö saa omia rahoja tililtäsi? Haluaisitko oman valtuutetun/ itse valitsemasi tukihenkilön verkkopankkiin asioitasi hoitamaan?

Veroasiat

Pääsetkö kirjautumaan OmaVero-järjestelmään, etkö saanut  verottajan palautuskuorta postimerkkeineen? Onko sähköinen palautus vaikea vai haluatko tehdä paperisen veroilmoituksen kuten ennenkin.

Kela ja vanhuspalvelut

Löydätkö kuntasi/ kaupunkisi vanhus- ja muut palvelut helposti, pääsetkö kirjautumaan KELAn järjestelmiin, saatko tehtyä KELA-hakemukset?

Vakuutukset

Pääsetkö sähköisiin vakuutuspalveluihin, ovatko vakutuksesi ja muut palvelut keskitetty taloudellisesti oikein?

Muut sähköiset palvelut

Pääsetkö kirjautumaan, varaamaan, pyytämään tarjousta tai lukemaan verkkolehteä, kaupan tuotteita, auton katsastusta, nuohoojaa, apteekkiin, jne. haluamaasi palveluun tai toimintaan?

Käteen jäävät tulosi kuukaudessa kasvavat

Laskut ja maksut

Maksatko turhaan kalliita paperilaskuja pankin tiskillä, onko sinulla turhia tilejä tai laskuja? Onko puhelin-, lehti- ja TV-tilauksesi ajantasalla? Etkö pääse puhelinmyyjistä tai muista kauppiaista eroon?

Kilpailutus

Milloin olet kilpailuttanut puhelin operaattorin, lainat, vakuutukset, auton korjauksen/renkaiden vaihdon, muut palvelut, onko vakuutukset ja arkirutiinit järkevällä tasolla?

Palvelutason tarkistus

Onko palvelutaso sinun toiveesi mukainen, saatko tarvitsemasi avun/palvelun sovitulla tavalla, maksatko oikein palveluistasi, oletko kilpailuttanut ateria- tai siivouspalvelusi, oletko oikeutettu KELAn tukeen?

Veronpalautukset

Saatko tehtyä paperiset verovähennykset vai onnistuuko kirjautuminen OmaVero-järjestelmään, onko sinulla jäänyt tekemättä vähennyksiä verotuksessa 3-5 vuodelta?

Oheiskustannukset

Tarjouspyynnöt, kilpailutukset ja muu ennakkovalmistelu säästää aikaa, vaivaa ja matkakustannuksia, kun pääset tutustumaan asiaan etukäteen

Arjen paperit ja asiakirjat kuntoon

Valtakirjat

Tarvitset aluksi useita valtakirjoja, kun asioitasi hoitamaan valtuutetaan sinun itse valitsemasi valtuutettu (oma lapsi, lapsenlapsi, naapuri, ystävä tai joku muu luottohenkilö).

Hoitotahto

Laaditaan etukäteen tilanteisiin, jossa et pysty itse tekemään hoitoasi koskevia päätöksiä esim. onnettomuuden tai sairauden vuoksi. Kannattaa yhdistää edunvalvontavaltuutuksen laatimiseen.

Edunvalvontavaltuutus

Edunvalvontavaltuutus on valtakirja sinun valitsemallesi henkilölle(henkilöille), jonka maistraatti/DVV vahvistaa vasta, kun et enää itse kykene asioitasi hoitamaan. Ilman tätä maistraatti määrää julkisen edunvalvojan asioitasi hoitamaan.

Testamentti

Ennen testamentin laatimista selvitä itsellesi, miten omaisuus jakautuisi ilman testamenttia. Jos vainajalla ei ole serkkua läheisempää sukulaista, ilman testamenttia omaisuus siirtyy valtiolle. Avopuolison asumisen ja tulevaisuuden turvaamiseksi testamentti voi olla ainoa keino.

Kauppakirjat ja muut asiakirjat

Laaditaan tilanteen ja tarpeen ilmetessä eri sopimuksella.

Muut palvelut

Arkirutiinit kodissasi

Keskustellaan arjen rutiineista kotona, onko ateria-, siivous-, vanhuspalvelu ja muut arjen tapahtumat haluamallasi tasolla ja kunnossa.

Turvallisuusasiat

Tarkistetaan erikseen sovittaessa palo-, yms hälyttimet, katsotaan kodinkoneiden ja kalusteiden kunto, liikuntaesteet, valot, pesu- ja säilytystilat, jne.

Kodin pikkuaskareet ja korjaukset

Erikseen sovittaessa vaihdan palovaroittimen paristot, teen listojen kiinnitykset, kahvojen kiristykset, taulun ripustamiset, yms pikkurempat näppärästi.

Muut asiat

Tapauskohtaisesti erikseen sovittaessa.

Asiakirjamappi

Kaikki paperit, laskut, sopimukset, valtakirjat, valtuutukset, jne kerätään yhteen mappiin, josta on helppo löytää dokumentit veroilmoitukseen, yms. asioita varten

Hinnoittelu

Tuntiveloitus

Tuntiveloitus on yleensä vain pieniin tarpeisiin esim. valtakirjan tai yksinkertaisen veroilmoituksen, tms tekemiseen. Kun palvelu on vain asiakkaan kotona ilman käyntiä esim. pankissa, Kelassa, vakuutusyhtiössä niin hinta on 30-45 eur/h (sis. ALV 24%).

Pakettihinnat

Palvelusta tehdään kirjallinen sopimus, jossa sovitaan haluttu palvelukokonaisuus hintoineen. Tämä tulee pääsääntöisesti halvemmaksi, kun paketista osa on kotitalousvähennyskelpoista. Paketti sisältää tarvittavat kilpailutukset ja muun valmistelun, jolloin menemme asiakkaan kanssa vain päätöksiä varten yhdessä esim. pankkiin, vakuutusyhtiöön, kodinkoneliikkeeseen, jne.

Asiakirjapaketit

Hoitotahto ja edunvalvontavaltuutus kannattaa yleensä laatia yhtä aikaa. Paketti on tapauskohtaisesti noin 100 – 250 eur (sis. ALV24%) . Testamentti, kauppakirja ja muut asiakirjat ovat laajuudesta ja lakipalvelulujen tarpeesta riippuen 150-350 eur/asiakirja (sis. ALV24%). 

Muut palvelut

Yleensä sovitaan kirjallisesti pakettiin kuuluviksi. Erikseen sovittaessa tuntiveloituksena n. 45 eur/h (sis. ALV24%).

MAKSUTTA

Palvelun aloittamisen yhteydessä ensimmäinen tapaaminen (max 30-45 min) on ilmainen. Samalla selvitetään molemmin puolin palvelun soveltuvuus asiakkaan tarpeisiin. Palvelun aikana tarvittavat kirjekuoret, postimerkit, toimistotarvikeet, yms. sisältyvät hintoihin.